About the Recipe
Ett mycket bra bröd / fröknäcke att alltid ha ingredienser till ifall man plötsligt står utan bröd. Bara torrvaror som är lätta att ha med på båten. Gör du fröknäcket hemma så är det lätt att ta med . Passar till ostbrickan, frukostsmörgåsen, som chips / snacks. Till och med barnen älskar detta och knaprar på det till mellis så ofta det finns.
Linfrön och fiberhusk hjälper brödet / fröknäcket att hålla samman. Om du inte tål något av fröna eller kanske inte gillar dem så kan du byta mot andra som du föredrar. Ibland får man helt enkelt stoppa i det man har hemma. Brödet är dessutom helt glutenfritt och även nyttigt så många plus på en gång.

Ingredients
2 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
1/2 dl vallmofrön
Flingsalt
Eventuellt valfri torkad krydda som tex rosmarin eller timjan
Preparation
Sätt ugnen på 160 grader varmluft
Blanda alla torra ingredienser utom vallmofrön i en bunke
Koka upp vattnet och häll i. Blanda ordentligt!
Låt svalna och vila något, 5-10 min
Lägg hälften av smeten på en bakplåtsklädd plåt och den andra på en annan. Tryck ut smeten till ett tunnt knäcke.
Pudra över vallmofrön, flingsalt och om du vill krydda med någon ört.
Grädda ca 70 minuter.
Låt svalna och ta loss från pappret och bryt i bitar. Förvara torrt.
Njut!