top of page

Enklaste och godaste blåbärsglassen

Prep Time:

5 min

Cook Time:

20 min

Serves:

4

Level:

Efterrätt

About the Recipe

Denna glass är verkligen en höjdare. Så enkel, god och fin i konsistensen. Just blåbär tycker jag annars är ganska svårt att få fram på ett naturligt och bra sätt i glass, men här är det absolut magiskt. Prova gärna med andra bär som du tycker om. Jag har gjort denna på både frysta och färska hallon, frysta jordgubbar, och färska björnbär. När det är kärnor som i hallon och björnbär är det bäst att mosa och sila innan du blandar med den kondenserade mjölken. Denna glass kan man ju faktiskt ta sig för att göra på båten eftersom det egentligen bara är grädden som är färskvara. Kanske kan man hitta fina bär ute på öarna?

Ingredients

  • 250-300 gram bär (jag har här använt blåbär, men våga prova det du gillar mest)

  • 1 burk (400 gr) kondenserad mjölk

  • 4 dl vispgrädde

Preparation

  • Mixa bär och kondenserad mjölk

  • Vispa grädden

  • Rör försiktigt ihop grädden med bärblandningen

  • Lägg i glassmaskinen (om du kan få med den ut i båten) eller lägg i frysen.

  • Om du inte använder glassmaskin så se till att röra om lite då och då.


Njut!

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

PRENUMERERA FÖR ATT HÅLLA ER UPPDATERADE

Tack! Vårt nyhetsbrev kommer en gång i månaden.

bottom of page