About the Recipe
Denna glass är verkligen en höjdare. Så enkel, god och fin i konsistensen. Just blåbär tycker jag annars är ganska svårt att få fram på ett naturligt och bra sätt i glass, men här är det absolut magiskt. Prova gärna med andra bär som du tycker om. Jag har gjort denna på både frysta och färska hallon, frysta jordgubbar, och färska björnbär. När det är kärnor som i hallon och björnbär är det bäst att mosa och sila innan du blandar med den kondenserade mjölken. Denna glass kan man ju faktiskt ta sig för att göra på båten eftersom det egentligen bara är grädden som är färskvara. Kanske kan man hitta fina bär ute på öarna?

Ingredients
250-300 gram bär (jag har här använt blåbär, men våga prova det du gillar mest)
1 burk (400 gr) kondenserad mjölk
4 dl vispgrädde
Preparation
Mixa bär och kondenserad mjölk
Vispa grädden
Rör försiktigt ihop grädden med bärblandningen
Lägg i glassmaskinen (om du kan få med den ut i båten) eller lägg i frysen.
Om du inte använder glassmaskin så se till att röra om lite då och då.
Njut!