top of page

Kryddig Bulgogi på serveras med krämig coleslaw på rödkål

Prep Time:

15 min

Cook Time:

10 min

Serves:

4

Level:

Varmrätt

About the Recipe

Den koreanska kryddmix Bulgogi är full av smaker och har den perfekta hettan. Enkelt att alltid ha en kryddpåse till hands i hyllan i båten. Den kan blandas med kött, kyckling, köttfärs eller vegetarisk färs. Idag serverade jag bulgogi på salladsblad med avokado och tomater och toppat med sweet chili. Som tillbehör en krämig coleslaw på rödkål.

Ingredients

Bulgogi:

  • Köttfärs eller tex pulled oates

  • 1 röd paprika

  • 1 rödlöl

  • Bulgogi spice mix

  • olivolja att steka i

  • 2-3 huvuden från hjärtsallad

  • 5 körsbärstomater

  • 2 avocado

  • sweet chili sauce


Lila coleslaw:

  • 1/4 rödkål

  • 1/2 granny smith apple

  • 1 dl crème fraiche

  • 3 msk mayonnaise

  • 1 msk of vit balsamico vinegar

  • 2 tsk honey

  • salt

  • peppar

Preparation

Bugogi:

  • Hacka lök och paprika.

  • Stek köttfärsen i olivolja

  • Blanda i Bulgogi kryddmix till färsen och den mängd vatten som instruktionen på förpackningen säger.


Lila coleslaw:

  • Strimla kål kål och salta den lätt och låt den vila.

  • Riv äpple

  • Blanda mayonaise, crème fraiche, senap, vinäger, honung, salt och peppar.

  • Krama ur vattnet ur kål och äpple

  • Blanda ihop allt.


  • Förbered sallad, tomat och avokado.

  • Fyll salladsbladen med bulgogi, tomater och avokado. Ringla över sweetchilisås och servera med lila coleslaw.


Njut!

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

PRENUMERERA FÖR ATT HÅLLA ER UPPDATERADE

Tack! Vårt nyhetsbrev kommer en gång i månaden.

bottom of page