About the Recipe
Den koreanska kryddmix Bulgogi är full av smaker och har den perfekta hettan. Enkelt att alltid ha en kryddpåse till hands i hyllan i båten. Den kan blandas med kött, kyckling, köttfärs eller vegetarisk färs. Idag serverade jag bulgogi på salladsblad med avokado och tomater och toppat med sweet chili. Som tillbehör en krämig coleslaw på rödkål.

Ingredients
Bulgogi:
Köttfärs eller tex pulled oates
1 röd paprika
1 rödlöl
Bulgogi spice mix
olivolja att steka i
2-3 huvuden från hjärtsallad
5 körsbärstomater
2 avocado
sweet chili sauce
Lila coleslaw:
1/4 rödkål
1/2 granny smith apple
1 dl crème fraiche
3 msk mayonnaise
1 msk of vit balsamico vinegar
2 tsk honey
salt
peppar
Preparation
Bugogi:
Hacka lök och paprika.
Stek köttfärsen i olivolja
Blanda i Bulgogi kryddmix till färsen och den mängd vatten som instruktionen på förpackningen säger.
Lila coleslaw:
Strimla kål kål och salta den lätt och låt den vila.
Riv äpple
Blanda mayonaise, crème fraiche, senap, vinäger, honung, salt och peppar.
Krama ur vattnet ur kål och äpple
Blanda ihop allt.
Förbered sallad, tomat och avokado.
Fyll salladsbladen med bulgogi, tomater och avokado. Ringla över sweetchilisås och servera med lila coleslaw.
Njut!