About the Recipe
Detta är en härlig sallad som är enkel, men får många oh och ah. Vackra färger och fina smaker blandas ihop perfekt. Höstens bär och svamp blandas med mustigt lamm och den goda osten. Har man tur kanske man kan plocka bären och svampen själv.
Denna rätt är faktiskt riktigt bra om man har överblivet kött från grillningen dagen innan. Piffa med resterande ingredienser så blir det ytterligare en lyxig rätt.

Ingredients
Lammytterfile
Kantareller
Getost/Chevre
Creme fraiche
Betor och/eller brytbönor
Blandsallad
Bär
Timjan (färsk)
Olivolja
Vit balsamvinäger
Salt
Peppar
Vitlök
Honung
Preparation
Sätt igång ugnen på 200
°C eller tänd grillen
Krydda lammet med salt, peppar och vitlök (skär vitlök på mitten och gnugga in köttet)
Stek köttet hårt i olja på båda sidor. Lägg sedan köttet i ugnen med termometer och låt det komma upp i 56 °C innertemperatur innan du tar ut det för att vila. Om du kör det på grillen så tar du köttet vid samma temp.
Förbered betorna genom att koka dem i lättsaltat vatten tills de är klara. Ta av skalet och låt dem svalna.
Mixa samman creme fraiche och getosten (ta bort det vita skinnet från osten innan du mixar). Salta och peppra krämen och häll på lite rinnande honung innan servering. Servera vid sidan om i en stor skål eller enskilda skålar till var och en.
Putsa och stek kantarellerna i smör. Smaka av med peppar och salt.
Lägg blandad sallad på ett fat och lägg sedan på de avsvalnade, men ljumna betorna.
När köttet har fått vila i 10 min så skär du upp det i skivor och lägg ut på salladen. Det gör inget om köttet har vilat längre och inte är helt varmt. Detta är ju en ljummen sallad så ingen stress!
Lägg till några bär för syra, sötma och friskhet. Lingon, björnbär, hallon är perfekta och går att hitta ute på öarna om man vill plocka.
Avsluta med lite färsk timjan, olivolja, salt och peppar.
Njut!